Instagram
skidmoreowingsmerrill In Midtown Manhattan, the challenge of adding greater density to an already built-up neighborhood requires creative solutions. For the renovation and expansion of 350 Madison Avenue, near Grand Central Terminal, SOM took advantage of a 25-foot gap between the existing building and its neighbor to the south to create a new entrance. While the lobby itself is two stories high, its glass ceiling creates the illusion of a much loftier space. Uplighting below the lobby’s glass floor intensifies this effect—turning a former gap in the streetscape into a towering volume of light. High above, two new floors are stacked on top of the existing 24-story building. The renovation was completed in 1999.

Photo © Eduard Hueber | archphoto

#Architecture #Design #NewYorkCity #Lobby #Midtown #ThrowbackThursday #TBT

ИНТЕРЬЕР+ДИЗАЙН

shoparchitects
SHoP @shoparchitects
jonathanadler
Jonathan Adler @jonathanadler
ronanerwanbouroullec
Ronan & Erwan Bouroullec @ronanerwanbouroullec